Közélet

Minden frakcióvezető-helyettest lecseréltek a Jobbikban

Lecserélte parlamenti frakcióvezető-helyetteseit a Jobbik, emellett számukat négyről háromra csökkentette hétfőn – erősítette meg Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt külügyi kabinetjének vezetője kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Nemzet információját.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy az eddigi frakcióvezető-helyettesek, Gyöngyösi Márton, Sneider Tamás, Volner János és Z. Kárpát Dániel munkáját a Jobbik hétfői döntése értelmében Dúró Dóra, Lukács László és Staudt Gábor veszi át. Ugyanakkor Farkas Gergely általános frakcióvezető-helyettes, Bana Tibor pedig frakcióigazgató lesz a továbbiakban is.

A négy helyettes számát azért csökkentették háromra, mert maga a frakció is kisebb lett a párt első parlamenti ciklusához képest – írták a lapban.
Gyöngyösi Márton elmondta: a parlamentbe való bekerülésükkor, 2010-ben alakították ki az eddigi rendszert, amelyben az általános frakcióvezető-helyettes mellett négy másik helyettes is volt.

Vona Gábor frakcióvezető úgy értékelte, hogy az eddigi helyettesek nagyon leterheltek, hiszen Sneider Tamás, Z. Kárpát Dániel, Volner János egyúttal a párt alelnökei, én pedig a külpolitikáért vagyok felelős – számolt be a döntés hátteréről Gyöngyösi Márton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik