Közélet

Kétmilliót akar Dr. Kocsis Máté, mert azt mondták rá, hogy meleg

Azt is szeretné, ha Ungár Klára bocsánatot kérne tőle. Mert ő nem buzeráns.

Kétmillió forintra perli Dr. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója Ungár Klárát, aki tényként állította róla, hogy meleg. Dr. Kocsis Máté azt is szeretné, ha a bíróság bocsánatkérésre kötelezné Ungárt – írja a Népszabadság.

Az ügy előzménye, hogy idén tavasszal Orbán Viktor egy nyilatkozatban megdícsérte a „magyarországi homoszexuálisokat”, hogy nem tanúsítanak „provokatív magatartást”. Erre reagálva a leszbikusságát nyilvánosan vállaló Ungár egy facebookos bejegyzésben Dr. Kocsis Mátéról és Szájer Józsefről is azt állította, hogy melegek. Szájer nem reagált, de Dr. Kocsis Máté tiltakozott, azt mondta: „nem vagyok buzeráns” és bejelentette, hogy pert indít.

A keresetlevélben az a bocsánatkérő szöveg is fel van tüntetve, amit Ungár Klárának kellene közzétenni, ha elveszti a pert, ez így hangzik: „Ezúton is elnézést kérek Dr. Kocsis Mátétól, amiért megsértettem jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy valótlanul állítottam, hogy homoszexuális. Állításom hamis rágalom volt, melynek semmiféle valóságalapja nincs.”

Ungár Klára azt mondta: ez egy politikai csata, ügyvédje pedig kijelentette: nem ismerik el Dr. Kocsis Máté keresetének alaposságát, de a részletekről még nem szeretne beszélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik