Közélet

Hétmillióért vett festményeket Orbán Ráhel és férje

Azt nem tudni, hogy a saját lábukon vitték-e haza.

Hétmillió forintért vett képeket Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István a Kieselbach Galéria hétfői aukcióján, a Marriott Hotelben – írja a Magyar Narancs. Az árverésen ott volt mások mellett Martonyi János volt külügyminiszter, Giró-Szász András egykori kormányszóvivő és felesége, Giró-Szász Krisztina, aki köztévés műsorvezető volt.

A miniszterelnök veje feleségével egyeztetett a licit közben, Háry Gyula Velence című művét 400 ezer forintért, Hincz Gyula Kompozíció című alkotását 6,5 millió forintért ütötték le.

Tiborcz István még nincs 30 éves, de már sikeres vállalkozói pályát tudhat maga mögött – emlékeztet a lap. Családjának tagjai birtokolták annak a vállalkozásnak a felét, amelybe a kormányváltás évében vásárolta be magát a Közgép – a 2009-es évben még csak 8,4 milliós bevételre tettek szert, 2010-ben mér 686 millióra, 2012-re pedig hárommilliárd forintnál is több lett a cég éves nettó árbevétele. 2014-ben Tiborcz istván 50 százalékos tulajdonrészt szerzett az Elios nevű cégben, mely abban az évben csaknem négymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el. Az energiatakarékos izzók telepítésére irányuló pályázatok 71 százalékát nyerte el a vállakozás. Május végén Tiborcz „az őt és családját ért támadásokra” hivatkozva azt mondta: megválik azoktól a cégeitől, melyek közbeszerzésekben érdekeltek lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik