Közélet

Feljelentés tesznek a kerítésmutyi miatt

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága.

A PM jogi lépéseket tesz a pofátlan túlárazások és pénzkidobás miatt, miután az Index.hu megírta, hogy a honvédelmi tárca egy minden szabályt megkerülő, személyi összeférhetetlenséget felvető eljárásban bízta meg saját cégét a vasfüggöny felhúzásával. Az egyetlen indulóként a legalacsonyabb árral nyerő „pályázó”, a HM EI a kerítés kihúzásáért munkaóránként 10 795 forintot, bozótirtásért 24 130 forint/órát számlázott.

Orbán idén összesen 60 milliárdot pocsékol el a gyűlöletkampány kellékeire, a szögesdrótot óránként tízezerért húzzák fel.

A PM korábban több írásbeli kérdéssel próbálta feltárni a kerítésépítés részleteit, most pedig feljelentést készít elő az eljárás gyanítható törvénytelenségei és a pofátlan túlszámlázás miatt. A párt úgy véli: a vasfüggöny építése nem járul hozzá a menekültprobléma enyhítéséhez, csak megnehezíti az egyébként is nehéz sorsú emberek életét.

Eközben a kapkodó pótcselekvés iszonyatos pénzeket húz ki a magyar adófizetők zsebéből: a költségvetést is módosítani kell, hogy megszorítások árán előteremtsék a 60 milliárd elpazarolt közpénzt.

Az ellenzéki párt egyre nyilvánvalóbbnak tartja, hogy a Fidesz a menekültválságot is “a haverok zsebének kitömésére használja”. A PM nem tűri a korrupciót, és Orbánék biztosak lehetnek benne, hogy előbb vagy utóbb feláll egy Korrupcióellenes Ügyészség, és akkor el kell számolniuk mindenért – írta Tordai Bence szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik