Közélet

Szocialista politikus is belebukhat a „migránsviccelődésbe”

Az MSZP zuglói képviselőjének Facebook-oldalán hitleres bejegyzés jelent meg, szerinte véletlenül. Papcsák Ferenc lemondatná.

Náci „viccet” osztott meg Facebook-oldalán Sógor László, az MSZP zuglói képviselője. Papcsák Ferenc, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergelyt, a kerület polgármesterét és Tóth Csabát, a szocialisták kerületi országgyűlési képviselőjét, hogy határolódjanak el Sógortól és mondassák le a politikust önkormányzati képviselői tisztségéről.

Papcsák tudatta, hogy Sógor egy olyan bejegyzést tett ki közösségi oldalára, melyen egy Adolf Hitlert ábrázoló fotón a következő szöveg olvasható: „- Ti mit csináltok a migránsokkal? – Fűtünk”. A fideszes politikus azt mondta, ő és pártja is elhatárolódik az ilyen megnyilvánulásoktól.

Sógor László az esetre reagálva azt írta Facebook-oldalán, hogy tévedésből osztotta meg a bejegyzést, amelynek tartalmát mélységesen elítéli és sajnálja, hogy figyelmetlen volt.

Korábban Devecz Miklósnak, a Szegedi Tudományegyetem kancellárjának Facebook-oldalán tűnt fel a menekültek helyzetén gúnyolódó otromba bejegyzés, Devecz viszont a létezését is letagadta, noha nyoma maradt az interneten, hogy valóban kint volt a megosztás a Facebook-oldalán. A kancellár azt mondta, a bejegyzés hamisított és büntetőfeljelentést tesz, majd néhány nappal később lemondott kancellári tisztségéről, mondván, meg akarja védeni az egyetemet a személyét érintő támadások negatív következményeitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik