Közélet

Orbán Viktor összehozta a népvándorlást a távközléssel

A közös nevező a modernkori népvándorlás és a világgazdaság digitalizációja közt, hogy mindkettő kihívás elé állítja a demokratikus rendszereket – derül ki a miniszterelnök beszédéből, amit a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának megnyitóján mondott. Az is kiderült, miben fejlődünk a legjobban Európában.

A modern világ gyors változása kihívás elé állítja a demokratikus politikai rendszereket, legyen szó akár a modernkori népvándorlásról vagy a világgazdaság digitalizációjáról – mondta a kormányfő.

Mindenki gyors és mély változást szeretne, amely javítja az emberek életminőségét, de kérdés, miként lehet ezt megtenni anélkül, hogy az emberek úgy éreznék, a világ fejlődése kicsúszott az ellenőrzésük alól.

Csak úgy, hogy meghallgatjuk őket

– szögezte le a miniszterelnök. Hozzátette: Magyarországon az elmúlt időszakban a demokratikus kultúra részévé vált nemzeti konzultációs rendszerrel az ország stratégiai érdekeit érintő fontos döntések előtt is hallható, milyen irányú fejlődést látna szívesen a társadalom – derül ki az MTI tudósításából.

Magyarországon fejlődik a leggyorsabban a digitális gazdaság az Európai Unióban, a szektor nemzetgazdaságon belüli súlya erősebb az uniós átlagnál.

A magyar nemzeti össztermék 21-22 százalékát teszi ki a digitális gazdaság, amely összesen 400 ezer embernek, a foglalkoztatottak 15 százalékának ad munkát – hangsúlyozta. Ezzel az unióban Magyarország a harmadik helyet foglalja el Írország és Finnország mögött – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik