Közélet

A Liberálisokat érdekelné, hogy akkor most Putyin vagy Soros a felelős a menekültáradatért

És azt is tisztáznák, hogy hogyan került az állami tévé birtokába az a telefon, amivel azt próbálják bizonygatni, hogy a menekültek terroristák.

Tisztázná a Magyar Liberális Párt, hogy a kormány szerint ki a felelős azért, hogy ilyen nagy számban érkeznek menekültek a délszláv országokon keresztül – mondta a párt ügyvivője. Bősz Anett felidézte, hogy a Fidesz-KDNP képviselője arról tartott sajtótájékoztatót, hogy Soros György a menekültáradat oka, miközben a cseh védelmi miniszter arról beszélt, hogy magyar kollégája azt mondta neki, hogy Oroszország buszoztatja tömegével a menekülteket az Európai Unió határaihoz.

A párt írásbeli kérdéssel fordult a Belügyminisztériumhoz, a Honvédelmi Minisztériumhoz és a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez is az ügyben. A liberálisok azt is tisztáznák, hogy hogyan jutott az állami tévé birtokába az a telefonkészülék, ami állítólagosan egy menekülté volt és amelyről videofelvételeket tettek közzé.

A honvédelmi tárca egyébként még vasárnap az Index megkeresésére azt közölte, hogy Simicskó István tárgyalt cseh kollégájával, de a megbeszélésen nem hangzott el tőle olyan kijelentés, amelyet a cseh védelmi miniszter neki tulajdonít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik