Közélet

A köztévén megtalálták a kapcsolatot az ankarai merénylet és a bevándorlók közt

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a közel 100 halálos áldozattal járó merénylet üzenet volt Törökországnak, hogy ne állítsa meg a menekültáradatot.  

Az M1 műsorában nyilatkozó szakértő elmondta, a balkáni országok közül Bosznia-Hercegovinából már több mint 200-an, de Szerbiából is már több mint 20-an csatlakoztak az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezethez. Felhívta a figyelmet, hogy ezeknek az embereknek a visszatérése Európába komoly kihívás és veszély. Azokban a szabotőrökben, akik már bent vannak Európában, nem lesz gátlás, ha parancsot kapnak merénylet végrehajtására.

A szakértő szerint az ankarai merénylet összehangolt támadás volt válaszul arra, hogy Európa finanszírozná a törökországi menekülttáborokat. Földi László szerint ez üzenet volt arra, hogy Törökország ne vegyen részt az illegális bevándorlás folyamatának megállításában, mert “folyamatos merényletek érhetik őket”.

A szakértő a jövőre nézve “elképzelhetetlen terrornak” nevezte, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet “szokatlan brutalitással gyermekeket is felhasznál cselekményei végrehajtásához”. Felhívta a figyelmet továbbá, látni lehetett, hogy az illegális bevándorlók is “felhasználják a gyermekeket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik