Közélet

A Fidesz szerint a liechtensteiniek nem tudnak időutazni

allamkotveny(430x286)(2).jpg (Array)
allamkotveny(430x286)(2).jpg (Array)
Furcsa iktatási dátummizéria bukkant fel a letelepedési kötvények körül, de a Fidesz-frakció némi gúnnyal megmagyarázta.

Arról írt a Magyar Nemzet még szombaton, hogy két liechtensteini cég (ami eléggé offshore-gyanús) forgalmazza a magyar letelepedési kötvényeket. A cégeknek igazolást kellett erről kérniük a miniállam igazságügyi hivatalához. A hivatal 2013. május 27-én adta ki ezeket, de az Országgyűlés gazdasági hivatala napokkal korábban 23-án már iktatta őket. A furcsa időutazásról a Fidesz-frakció vasárnap közleményt adott ki.

A frakció megkérdezte a gazdasági bizottságot, ami szerint a Nemzet nem tett fel kérdéseket nekik. A Fidesz így magyarázza a dátummizériát:

Minden vállalkozásnál volt mód a hiánypótlásra és a hiánypótlás keretében beérkezett dokumentumokat az eredeti iktatószám és érkezési dátum szerint iktatták. A döntés a kérelemről június 10-én született, így minden hiánypótlás addig befogadásra került. A vonatkozó cégnek éppen azért kellett hiánypótlást beadni, mert nem igazolta Lichtenstein közjegyző pecsétjével a tulajdonosát.

Gunyorosan megjegyzik, “Simicska Lajos lapjának cikke volt rosszindulatú”, a feljelentő Együtt pedig “lyukra futott”. Szerintük ugyanilyen lyukra futás volt, amikor két hete azt állították, hogy ezer egyiptomi vásárolt letelepedési kötvény, holott csupán 12. A program pedig sikeres, eddig 660 millió eurót (205,3 milliárd forintot) hozott az államnak, aminek öt évig nem kell kamatot se fizetnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik