Közélet

Szexleaks: Pintért kérdezik, miért kivétel a parázna politikus?

Az Együtt képviselője a belügyminisztertől várja választ.

Szelényi Zsuzsanna szerint a rendőrség nem kivételezhet prostitúcióban érintett politikusokkal. Az Együtt képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándorhoz, hogy kiderüljön van-e a rendőrségi gyakorlatban bármilyen szabály, utasítás, egyedi döntés, ami miatt egyes esetekben nem foglalkoznak prostitúció gyanújába keveredett politikusokkal.

Szelényi emlékeztetett rá, hogy parlamenti képviselők “rendszeresen pénzért vásároltak szexuális szolgáltatásokat”, ám a Direkt36 oknyomozó portál által megismert nyomozati iratok szerint a rendőrség – miközben a kuncsaftoknak nagyon alaposan utánanézett – a politikusokat békén hagyta.

Az ellenzéki képviselő szerint a botrányban érintett politikusokat meg kellett volna nevezni, mert ez közérdekű adat.

A nőket kiszolgáltató prostitúció az emberkereskedelem egy formája, ezért annak igénybe vétele különösképpen közéleti szereplők, így politikusok számára sem engedhető meg. Nem beszélve arról, hogy az ilyen ügybe keveredő politikus zsarolhatóvá válik, így nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Szelényi szerint a törvény előtti egyenlőség elve alapján, a politikusokkal kivételező rendőrségi eljárás nemcsak elfogadhatatlan, hanem jogsértő is.

Korábban szerzőnket, Karafiáth Orsolyát is megihlette az ügy. Szerinte a politikusoknak és pártjuknak érdeke ugyan a botrány eltussolása, de előbb-utóbb lesz az a pénz, amiért valaki szivárogtat.

A Szelényi Zsuzsa által hivatkozott írások összefoglalói:

T. Ház helyett bordélyház 160 ezerért
Nemcsak a kurvázó politikus a tabu
18+, avagy Répapapától a parázna politikusig

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik