Közélet

Nem értik, mi a baj a határra “vezényelt” ovisokkal

Az Alapjogokért Központ elítéli a TASZ és az EKINT ombudsmani beadványát. A lehető leghatározottabban.

A központ arra reagált, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Eötvös Károly Intézet (EKINT) az ombudsmanhoz és a zákányi óvoda fenntartójához és az oktatási jogok biztosához fordult, amiért szeptember 30-án az óvodásokat nevelőik elvitték a határzár építésén dolgozó honvédekhez, rendőrökhöz, akiknek a maguk által készített szívecskéket adtak.

A TASZ és az EKINT szerint “az óvoda akciója megsértette a gyerekek és szülők emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát”, mert “a katonai kultúra méltatása, a fegyverviselést erényként történő bemutatása” sérti “a világnézetileg semleges nevelés követelményét. Kifogásolták, hogy a nevelőnők szerint a mindennapok játékaiban “a fiúk katonának állnak, míg a kislányok vagy önkéntesek vagy bevándorlók szerepét öltik magukra”.

A központ érthetetlennek tartja, kinek mi baja lehet azzal, ha a határon szolgálatot teljesítő magyar honvédeknek bárki – akár óvodapedagógus, akár óvodás – ajándékot visz, meghálálva ezzel kemény, fáradságos munkájukat. Azt a közéleti abszurd kategóriájába sorolja, hogy a politikai korrektségből kinőtt gender-elmélet nevében a TASZ és az EKINT számára láthatóan fáj, hogy a kisfiúk “fiús”, a kislányok “lányos” játékokat játszanak.

A Nyugat-Európában, különösen a skandináv országokban “elburjánzó gender-elmélet célja”, hogy elmossa a különbségeket a hagyományos nemi szerepek között. A központ szerint a TASZ és az EKINT is azt vallja, hogy valójában nincsenek is biológiai nemek, hanem mindenki “szabadon választhatja meg”, milyen nemű, de ez a kultúra szerencsére Magyarországon még nem honosodott meg és nem is szabad meghonosodnia – írták.

A szervezet teljesen normálisnak tartja, ha magyar óvodások magyar honvédeknek visznek ajándékot, és az is, ha a gyerekeket teremtett nemüknek megfelelően, a fiúkat fiúkként, a lányokat lányokként nevelik. A gender-kultúra, a nemi szerepek elmosása, a társadalom feminizálása az állampolgárok önazonosság-tudatát és végső soron egy ország alapvető védekezési képességét ássák alá – írta az Alapjogokért Központ és felhívta a TASZ és az EKINT figyelmét arra: Magyarország nem Svédország. “Szerencsére.”

A központ arra nem reagált, hogy az EKINT és a TASZ azt is nehezményezte, hogy az óvodások látogatását a kerítéshez médiaeseménnyé tették, márpedig személyiségi jogokat sért a gyerekek szerepeltetése a médiában szülői engedély nélkül.

A riportot az állami tévé mutatta be. „Mit láttatok a határ mellett?” – kérdezte az egyik gyermeket az M1 riportere, mire ő azt válaszolta: „migránsokat”. Az óvónő pedig azt mondta: szeretnék megköszönni, hogy „vigyáznak ránk, rendet tartanak itt és nekünk nem kell félni semmitől”.

A szülők arról sem dönthettek, hogy a katonai konfliktuskezelést, életformát népszerűsítő nevelésben akarják-e részesíteni gyermekeiket, mivel a településen egyetlen óvoda működik.

Ebben a helyzetben lényegében kizárt, hogy az érintett gyermekek szülei közül bárki, még ha sértve is érzi jogait, panasszal lépjen fel az óvodával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik