Közélet

Rogán szomszédjával védi az országot a kormány

Az új propagandaplakátokról az „előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség” miatt kellett zárt tárgyaláson dönteni.

A tavaszi bevándorlóellenes kormányzati kampányhoz hasonlóan az új, „Az emberek döntöttek” feliratú hirdetések közzétételére is hirdetmény nélküli, egyajánlatos közbeszerzést követően szerződött a kormány a HG 360 Kft.-vel, megintcsak 380 millió forintért – írja a Napi.hu. Ennek a cégnek egyik ügyvezetője és közvetve tulajdonosa Csetényi Csaba, aki Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban. A kormányzati reklámkampányra „előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősségre” hivatkozva hirdettek eljárást, melynek keretében csak ezzel a céggel tárgyaltak.

A megbízó egyébként a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amely eddig a Miniszterelnökség keretein belül működött, azzal viszont, hogy Rogán Antal saját minisztériumot kap, átkerül majd az ő felügyelete alá. Az egyébként erősen kérdéses, hogy mennyiben segíti a menekültválság megoldását és miért rendkívüli sürgősségű „Az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni!” feliratú plakátok és hirdetések közzététele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik