Közélet

Holnapra már ne nagyon tervezz programot, ma vége lesz a világnak

Ma annyira nem lesz jó idő, de lehet, hogy érdemes kivenni egy szabadnapot és csinálni valami szórakoztatót. A E-Bible fellowship ugyanis azt mondja, Október 7-én nagy valószínűséggel vége lesz a világnak. 

Annyira persze nem biztos az egész (jobb félni, mint), mert eddig nem sokszor jött be ez a világvége-jóslat. A mostani is egy korábbi előrejelzés felújítása. Az Új testamentumból vezették le korábban, hogy 2011. május 11-én vége lesz a világnak, jön az Elragadtatás. Nem lett. A hűeket nem hívta magához azÚr, de mondjuk a többiek tényleg ittragadtak ebben a földi pokolban.

Aztán Harold Camping, a prédikátor, aki egy rádióműsorban megjövendölte az ítélethozatalt, 5 hónappal kitolta a határidőt. Kommunikációs problémák lehettek épp az Úrral (esetleg az Einherjaren nem állt még készen Ragnarökre), mert részvétel hiányában ez is elmaradt. Világ-világvége 2-0. Camping fel is adta.

Aztán az E-Bible fellowship újra megnézte, hol is lehetett a gubanc, és rájöttek, hogy 2011-ben csak az ítélethozatal 1600 napos időszaka kezdődhetett el. Ennél egyébként a Kecskeméti Járásbíróság is kicsivel gyorsabban dolgozik, na mindegy. Ez lenne ma.

Nagyon várom, hogy a mai apokalipszisnek mi lesz a vége, mert az eddigiek elég unalmasak voltak. A majáké végül elmaradt, és Puerto Ricót sem csapta agyon az Úr üstököse. De mondjuk, ha végül a mai összejön, azt úgysem tőlem fogják megtudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik