Közélet

Kiadták a riasztást: zápor, villám és jég, utána meg köd

villám (Array)
villám (Array)
Változik az időjárás, az ország egyes területein esősre vált az idő.

Az Időkép szerint jelenleg már zivatar van a következő települések: Gyomaendrőd, Orosháza, Szarvas, Tótkomlós, Csorvás, Medgyesegyháza, Újkígyós, Csongrád, Szentes, Kunszentmárton, Mezőtúr környékén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői veszélyjelzése – elsőfokú riasztása – szerint estig az intenzív záporokat helyenként (elsősorban a Dunától keletre) „villámtevékenység kísérheti.” Intenzív zápor vagy zivatar környezetében néhol – főként az ország délkeleti megyéiben – lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 25 mm) és kisméretű jég is hullhat. Éjjel egyre több helyen képződik köd, sűrű köd, amely kedden a déli órákra jellemzően megszűnik vagy jelentősen ritkul.

Kedden ennek ellenére két megye (Vas és Győr-Moson-Sopron) kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a sűrű és tartós köd miatt.

Kedden egyébként többórás napsütés várható, ugyanakkor késő délutántól a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, ott a kora esti óráktól szórványosan lehet kisebb eső. A déli, délkeleti szél a Kisalföld térségében megélénkülhet, másutt mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik