Közélet

Ebédelni vágyó közmunkásokra hívtak rendőrt Pakson

kozmunkas(210x140).jpg (közmunkás)
kozmunkas(210x140).jpg (közmunkás)
A bőszénfai polgármester jutalmul az egész éves melóért kiruccanásra vitte a falu közmunkásait. A házmestertempó azonban nem kímélte őket, azt hitték róluk, hogy menekültek.

Jutalomkirándulásra vitte a bőszénfai polgármester a falu közmunkásait, Mohácsot, Paksot és Dunaújvárost is megtekinthették – kezdődik a Sonline cikke. A következő mondatot szó szerint idézzük a megyei laptól:

A remek hangulatú kiruccanás a Tolna megyei városban döccent egy kicsit ebédidő táján.

Nyitrai István polgármester szerint egy paksi étteremben foglaltak asztalt, csakhogy hamarabb érkeztek. Maradt még fél órájuk, kicsit kolbászolni a városban, de alighogy kiszálltak, megjelent két rendőr. “Látva a Darányi Ignác Terv feliratú matricánkat a buszon, mindjárt mosolyogva, barátságosan mondták el, miért jöttek” – mondta a polgármester.

Kiderült, hogy egy helyi lakos elővette a házmestertempót és bemószerolta a vidám csoportot, mondván, hogy migránsok. A rendőrök rendesek voltak, bár kötelességből mindenkit igazoltattak. Nyitrai jól összefoglalta, mennyire tönkretette a magyar társadalmat az utóbbi pár hónap:

Egy kicsit azért bántott minket a történet, keserű volt a szánk íze, hiszen a fiúk és a lányok is keményen dolgoztak egész évben, s bennünk motoszkált, hogy úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent, de szerencsére a kirándulás hangulatát mindez nem törte meg.

A Tolna megyei rendőrség még nem válaszolt a lap kérdéseire, de az legalább kiderült, Bőszénfa közmunkásai idén derekasan kitettek magukért. Tisztelet a kivételnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik