Közélet

Tarlós: 2016 vége felé jöhet a dugódíj

2016 vége felé elméletileg bevezethető a dugódíj, mondta a főpolgármester a Népszavának adott, a lap szombati számában megjelent interjúban.

Tarlós István arról is beszélt, hogy létezik egy nem tőle származó javaslat, amelyet “jobb híján” támogatni fog. Eszerint lenne egy minimális díj a budapesti közigazgatási határon, és lenne egy “szó szoros értelmében vett dugódíj” a belvárosban, a kiskörúti határvonalban. Hozzátette: a díj mértékéről még nincs konkrét döntés.

Azt mondta, a közigazgatási határon elképzelt zónahatár annyiban nem új, hogy minden megyében van már matrica. Ha Budapesten is lesz, az nem fog eltérni az ország többi pontján már bevett szokástól – tette hozzá.

A főpolgármester az interjúban többször is emlékeztetett arra, hogy a dugódíjat nem ő találta ki, hanem azt a korábbi városvezetés vállalta szerződésben az unió felé a 4-es metróhoz adott támogatással összefüggésben.

Itt nincs választási lehetőség, vagy vissza kell valamennyit fizetni az uniónak, vagy be kell vezetni a dugódíjat – fogalmazott Tarlós István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik