Közélet

Formás hátsókkal és mellekkel tesz pontot bevándorlásvita végére egy hamburgerlánc

Lengén öltöztetett, formás női testekkel szinte mindent el lehet adni. Hamburgereket tutira, de vajon bevándorlást is? Persze abszolút nem biztos, hogy ez a kérdés valóban felmerült a Carl’s Jr. gyorsétteremlánc marketingeseinek fejében, amikor megalkották a texmex burger reklámját, de mégis megtették.

Az elmúlt hónapok európai menekültválsága az amerikai-mexikói határ vidékén hosszú évek óta, változó intenzitással ugyan, de mindennaposnak mondható, csak ott még nagyüzemi drogcsempészet is súlyosbítja a helyzetet.

Texas és Mexikó nem csak a térképen vannak közel egymáshoz, és ha összeadjuk őket abból olyan szenzációs dolgok sülnek ki, mit egy marhahúsos, sültszalonnás, pirított paprikás texmex-burger. Máris összefut az ember szájában a nyál, pedig az amerikai csoda-GYODA fölött lejátszott női strandröplabdameccs még csak most kezdődik.

Nehéz eldönteni, hogy valóban csak egy hamburger reklámot látunk, vagy – ahogy az Esquire fogalmaz – valamiféle Trójai falóval, a nyitottság, és a xenofóbia között húzódó frontvonalba csempészett üzenetről. Mindenesetre eléggé ütős videó.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik