Közélet

Tarlós: “Határozott ember vagyok, nem véletlen, miért nevezték Erős Pistának a paprikát”

tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)
tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)

Tarlós István főpolgármester szokásos kétheti sajtótájékoztaján a Széll Kálmán térről, a dugódíjról, a Mahir CityPoster-szerződésről és az Erős Pistáról is beszélt az Index cikkének tanúsága szerint. Tarlós István tájékoztatása szerint a kormány még mindig nem válaszolt a főváros két hete elküldött, a dugódíjjal kapcsolatos javaslataira. A kétlépcsős javaslatról bővebben itt olvashat.

A Simicsa-érdekeltség Mahir CityPosterrel kapcsolatban elmondta: a szerződést azért mondják fel és a hirdetőoszlopokat év végéig azért kell elbontani,  mert a cég nem teljesített, de a nagyobb baj az a 2006-ban kötött szerződéssel, hogy súlyosan előnytelen a fővárosnak. A portál megkérdezte, hogy Tarlós érdeklődött-e a szerződést megszavazó fideszes képviselőknél, hogy miért adtak zöld utat egy, a város számára kedvezőtlen ügyletnek, a főpolgármester azonban ezt a kérdést még nem tette fel nekik.

Kocsis Máté, Talós István önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint annak, hogy a főváros éppen most ment neki a szerződésnek, nincsen semmi köze az Orbán-Simicska párharchoz, szerinte a fővárosnak teljesen mindegy, milyen Simicska és a miniszterelnök viszonya.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzat javaslatot tesz a Budapest Közfejlesztési Tanács felállítására, az uniós forrásokra a legfelkészültebb kedvezményezett Budapest. A moszkvai főpolgármester látogatásának elnapolásával kapcsolatban tette azt a humoros megjegyzést, miszert:

Határozott ember vagyok, nem véletlen, miért nevezték Erős Pistának a paprikát, de a moszkvai polgármestert nem tudom akarata ellenére idehozni.

A találkozó azért is lényeges, mert ekkor fog eldőlni, hol lesz Budapesten az új Moszkva tér.  A régi Moszkva tér, a jelenlegi Széll Kálmán tér felújításának három hónapos csúszását a főpolgármester a közbeszerzés elhúzódásával magyarázta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik