Közélet

Állami százmilliók a könnyűzenére

A Cseh Tamás Program csak egy része a támogatásoknak, más kormánydöntések is kedveznek a hazai zeneiparnak – fejtette ki L. Simon László a Budapest Music Expón.

Több száz millió forintot költ a könnyűzene támogatására a magyar állam a Cseh Tamás Programon, valamint több más csatornán keresztül – mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a program elindítója.

Az államtitkár az elmúlt két évtized legsikeresebb könnyűzenei programjának nevezte a Cseh Tamás Programot, hozzátéve, hogy a nagy fesztiváloknak nyújtott áfa-kedvezménnyel, az NKA-n belüli pályázati rendszerrel, a fesztiválszervezőknek adott juttatásokkal, de a közmédián – a Petőfi Rádión és a Petőfi tévén – keresztül is támogatják a hazai zenei iparágat.

Egyedi kormánydöntéssel idén több mint 300 millió forintot juttattak a jelentős közönséget vonzó fesztiváloknak – mondta L. Simon. Szólt arról is, hogy a rádiók számára bevezetett kötelező magyar zenei kvóta is támogatás, mert így több jogdíj marad Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik