Közélet

Új csúcsbíróságot villantott Trócsányi

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 10. 01. 13:14

Az igazságügyi miniszter szerint szükség van egy közigazgatási felső bíróságra.

A közigazgatási felső bíróságon intéznék a közigazgatási szempontból kiemelt ügyeket, de ide sorolható a gyülekezési jog, a szabályozó hatóságok tevékenységének ellenőrzése, emellett ritka, de fontos ügyeknek vagy közigazgatási szerződéseknek a meghatározó eseteit is oda kellene tenni. Például a tömegperek is ide tartoznának – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Miskolcon, A közigazgatási perrendtartás koncepciója című konferencián.

„Ez egy kétharmados kérdés, nyilván a politikai pártokkal is egyeztetni kell”,

ugyanis ez a bírósági szervezeti törvényt is érinti. A miniszter mindemellett hisz abban, hogy szakmai kérdésekről lehet egyeztetéseket folytatni, így van esély arra, hogy ez létrejöjjön.

A miniszter az előadása után tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkári posztján történő váltásról is beszélt. Az MTI-nek azt mondta, meg volt elégedve Répássy Róbert szakmai munkájával és tisztességével, a miniszterelnök azonban új politikai feladatokat bízott a minisztériumra, és ehhez új szereplőre van szükség.

A sajtó különböző neveket említett már, de ebben a kérdésben meg kell várni a köztársasági elnöknek a kinevezésről szóló döntését.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.