Közélet

Ezren érkeztek Zákányba a zöldhatáron át

Az első csoport 200-300 méter hosszú sorban - egymás mellett két-három ember - nem sokkal 10 óra után indult el a határtól.

Legalább ezren érkeztek Horvátországból vonattal a határra, ahonnan a bevándorlók gyalogosan jönnek át Magyarországra. Rendőrök és katonák várták őket, és kísérik a Somogy megyei település vasútállomására, ahol azonnal vonatra szállítják őket – közölte az M1.

Az első csoport 200-300 méter hosszú sorban – egymás mellett két-három ember – nem sokkal 10 óra után indult el a határtól. A migránsok egy csoportját a határnál nagy erőkkel jelenlévő rendőrök és katonák megállították, és csak később indítják el őket az állomásra.

Az M1 tudósítása szerint olyan sokan érkeztek, hogy feltehetően 200-300 ember nem fog felférni az állomáson 10 órától várakozó vonatra. Amikor ezt egy civil segítő közölte a tömeggel, és arról tájékoztatta őket, hogy 1-2 órát várniuk kell a következő szerelvény érkezésére, megnyugodtak, és “örömmel fogadták”, hogy csak ennyit kell várakozniuk – hangzott el a műsorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik