Közélet

Az ellenzék a NAV dolgozói mellett, a korrupt fideszesek ellen

nav (nav)
nav (nav)
"Nem az adóhivatal létszámát, hanem a fideszes korrupciót kell csökkenteni!"

Burány Sándor tudatta, hogy az adóhatóság leépítésével “az Orbán-kormány nyíltan az adócsalók pártjára áll”, hiszen nem az adóhivatal létszáma nagy, hanem a fideszes korrupció. Szerinte tévúton jár a gazdasági miniszter:

nem a NAV becsületes munkatársait kell kirúgni, hanem azokat a fideszes vezetőket, akik Vida Ildikó távozása után is tovább akadályozzák az ezermilliárdos adócsalások felderítését és ezzel hatalmas károkat okoznak az országnak.

A Költségvetési bizottság MSZP-s elnöke szerint a NAV hatékonysága gyengül a drasztikus leépítéssel, konzerválódik az a belső szervezeti irányítás, amely az államilag irányított korrupció melegágya.

Varga Mihály ne a becsületes adóhatósági dolgozókat fenyegesse kirúgással, hanem a szervezet működéséből iktassa ki a korrupciót – javasolja Burány. Szerinte ezt követően a miniszter még elgondolkodhat azon, hogyan nevezheti az „adócsökkentés kormányának” azt a politikai vezetést, amelynek irányítása alatt – őt idézve – „a magyar adóhivatal többféle adóbevételt szed be, mint egy osztrák, egy német vagy egy holland”.

Kirúgások helyett hatékony adóbeszedést!

Az ügyben megszólalt a Jobbik is, nehezményezve, hogy miközben Rogán propagandaminisztériumot kap, a köz szolgálatában dolgozóknak marad a Gyurcsányék által befagyasztott 38 650 forintos illetményalap, Varga az  adóhivatali dolgozók kirúgásáról beszélt.

Arcpirító, hogy a nemzetgazdasági miniszter „áramvonalasításnak” tartja az elbocsátását – tudatta Volner János, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben a Fidesz-kormány több tucat új adónemet vezetett be, így egyre összetettebbé vált az adóhivatali dolgozók feladatköre, szakemberek ezreit kívánja az utcára tenni.

Ez a lépés biztosan nem fogja javítani az adóhivatal hatékonyságát!

A frakcióvezető-helyettes szerint a Jobbik kormányra kerülve nem fűnyíróelv szerint, emberi egzisztenciák lerombolásával fog kormányozni. A felkészülés jegyében az egyes feladatköröket felméri, kormányzati pozícióban pedig kellő számú, jól képzett szakembert alkalmaz, hogy a közfeladatok ellátáshoz szükséges összegek “ne korrupt fideszes zsebekbe vándoroljanak, hanem a köz javát szolgálják”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik