Közélet

194 napig autóztak, csak hogy lássák a pápát

Húszezer kilométer, 13 ország, egy hatfős család, egy kisbusz. Az argentin család mindent megtett, hogy lássa Ferenc pápát. De ennél sokkal többet kaptak.

A Walker család Buenos Airesben lakik, ott, ahol Ferenc pápa is született. Amikor megtudták, hogy Amerikába látogat a katolikus egyházfő, elhatározták, hogy útra kelnek és Philadelphiában találkoznak a pápával. De nem repülővel mennek, autóval.

A hatfős család 194 napig volt úton, 13 országon mentek keresztül. Eredetileg nem az volt a céljuk, hogy találkozzanak a pápával, csak látni akarták, de szombat reggel megcsörrent a családfő telefonja. A Vatikán volt az.

Miután Ferenc pápa tudomást szerzett a család utazásáról, úgy döntött, találkozik velük.

Ti vagytok azok, akik Buenos Airesből utaztak idáig? Őrültek vagytok, mondta a katolikus egyházfő, széles mosollyal az arcán.

A családfő később azt mondta, az egész találkozás olyan volt, mintha egy rég nem látott baráttal ült volna be egy kávéra valahová. Federico Lombardi szentszéki szóvivő később még annyit árult el a találkozóról, hogy a pápa számára is különleges élmény volt a találkozó, megérintette az, hogy valaki ilyen sokat utazott, csak hogy lássa őt.

A legnagyobb lány, a 12 éves Cala búcsúzáskor megöltette a pápát, majd az egész családnak megköszönte, hogy eljöttek. „Mi köszönjük, hogy arra inspirálták minket, hogy eljöjjünk”, válaszolták.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik