Közélet

Németh Szilárd megkaparintotta a Csepeli Munkásotthont

Németh Szilárd (németh szilárd)
Németh Szilárd (németh szilárd)

Németh Szilárd, a Fidesz volt rezsibiztosa, Csepel korábbi polgármestere, ma listáról a Parlamentbe került országgyűlési képviselője, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke új titulussal gazdagodott a Népszabadság értesülései szerint. Németh Szilárd lett az 1,4 milliárd forintot érő Csepeli Munkásotthon egyszemélyi kurátora, erről pedig levélben értesítette a fenntartó alapítvány kuratóriumát. Az épületet 1920-ban adták át, négy épületben, 5400 négyzetméteren működik.

A Csepeli Városkép Kft. szeptember 16-án oszlatta fel a korábbi kuratóriumot, helyette a kurátori tisztséget hozták létre és a felügyelőbizottság tagjait is visszahívták.

A Népszabadság értesülései szerint Németh Szilárd öt napot adott az alapítvány iratanyagának átadására, és kimutatást kért annak anyagi helyzetéről, valamint figyelmeztetett: minden intézkedéshez szükség van a beleegyezésére. Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője szerint azonban még a régi kuratórium van bejegyezve, így Németh nem turkálhat a pénztárban.

Németh Szilárd polgármesterré választása óta igényt tartott a Munkásotthonra: előbb annak önkormányzati támogatását vonta meg, majd a bírósághoz fordult, végül törvénymódosítást nyújtott be, így került a nagyértékű ingatlan önkormányzati kézbe. A Csepeli Munkásotthon a helyi ellenzék egyik utolsó találkahelye volt – teszi hozzá a cikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik