paragrafus(210x140)(1).jpg (paragrafus)
Közélet

Vári: A Tanút idézi a köztévé módszere

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 09. 24. 15:53

Szerinte a bíróság még meg sem fogalmazta az ítéletet, az állami hírtévé lehozta.

Az egykori vadászpilóta és volt MSZP-képviselő Facebook-oldalán reagált arra, hogy szerdán este az M1 bejelentette, hűtlen kezelés miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Kedves Barátaim és ellenségeim!
Nagyon köszönöm a kitartást és a buzdító szavakat egy olyan ügyben, mely pillanatnyi örömet szerzett ellenségeimnek.
Hoztam évekkel ezelőtt egy (jó, vagy rossz) döntést, csatlakoztam egy politikai párthoz, ennek iszom a levét most is. Perbe fogtak, NEM jogerősen elítéltek, mindezt azért, mert nyíltan felvállaltam politikai irányultságomat.
Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a hírt ( s egyben az ítéletet) a KÖZtelevízió előbb hozta le, mint azt írásban a bíróság megfogalmazta volna, vagy azt mi megkaptuk volna. Gondolom, minden hasonló ügyben ilyen buzgón fog a jövőben is cselekedni a KÖZTV és A Tanú című filmet oktatási anyagként fogják sugározni….
smile hangulatjel

A rám bízott munkát becsülettel elvégeztem, és ha visszaforgatnánk az idő kerekét, akkor sem cselekednék másként.

Remélem, a repülőszakmai lapok (lásd:Jetfly) ezt a kis levelemet is lehozzák…
Tisztelettel:
Vári Gyula
Ui.: Hasonlót már átéltem, amikor a volt Honvédelmi Miniszter nem engedett a repülőnapon repülni a „színem” miatt, amit már évek óta nem is viselek ….

Az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradója szerint Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója 1 év 10 hónap, Vári Gyula volt vadászpilóta pedig 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, három év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel mintegy nyolcmillió forinttal károsították meg az államot. Az ítélet ellen a két volt politikus felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett – hangzott el a Híradóban.

A Fővárosi Főügyészség 2013 szeptemberében emelt vádat hűtlen kezelés miatt a két volt szocialista országgyűlési képviselő ellen. A vádirat szerint Kárpáti Zsuzsanna az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek – az ügyészség szerint – az EKI számára értékelhetetlenek voltak. Az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot a volt MSZP-s országgyűlési képviselőnek.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.