Közélet

Tart a menekültek rohama Horvátország felé

Az opatovaci ideiglenes sátortáborba érkeznek a legtöbben: múlt szerda óta 39 ezren érkeztek, és 32 ezren mentek tovább.

Szakadatlanul érkeznek az átmeneti táborba, és már több ezren vannak a bevándorlók, akiket a horvát hatóságok városi buszokkal szállítanak oda. Az M1 Opatovacon tartózkodó tudósítója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mintegy háromezren várnak arra, hogy bejussanak az befogadóállomásra, amely előtt hatalmas a szemét.

Rend és nyugalom

Az újságírókat továbbra sem engedik be a sátortábor területére, ahol civil önkéntesek elmondása szerint rend és nyugalom van, de már nincs több hely.

A legfrissebb adatok szerint 39 ezer illegális bevándorló érkezett múlt szerda óta Horvátországba, és 32 ezren hagyták el az országot.

Rendkívüli állapotok a Bajakovo-Batrovci határnál

Eközben továbbra is rendkívüli állapotok uralkodnak a Bajakovo-Batrovci határátkelőn, ahol a horvátok két nappal ezelőtt határzárat rendeltek el a Szerbiából érkező kamionforgalom előtt – tudatta az N1 horvát hírcsatorna szerdán.

Miután kedden a horvát hatóságok részlegesen megnyitották az  határátkelőt, de csak a romlandó árut szállító járműveket engedték át, a kamionsofőrök tiltakozásba kezdtek, akadályozva a forgalmat.

Horvátország múlt csütörtökön a nyolc horvát-szerb határátkelő közül hetet lezárt, csak a bajakovói átkelő maradt nyitva, amely a Belgrád-Zágráb autópályán van. Ennek ellenére Szerbia felől folyamatosan érkeznek Horvátországba a zöldhatáron át az illegális bevándorlók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik