Közélet

Nem enged az új Viszkis, “csak” 48 rablást ismer be

uj-viszkis(960x640).jpg (új viszkis)
uj-viszkis(960x640).jpg (új viszkis)

A világranglistán is harmadik helyet elfoglaló bankrabló 48 támadást ismert el, azonban 49-cel gyanúsították meg. Most egy debreceni rabláson megy a huzavona, a férfi ugyanis azt állítja, hogy ő nem járt a városban a Böszörményi úton, a személyleírás azonban illik rá – írja a Blikk. A büntetés szempontjából egyébként mindegy lenne neki, hogy eggyel több vagy kevesebb, de azt mondja, mert nem szeretné, hogy az igazi bankrabló röhögjön rajta.

Az ominózus támadás 2013. augusztus 13-án történt Debrecenben. A támadó körülbelül 180 centiméter magas, az elkövetéskor rövid ujjú kék pólót és kék színű térdig érő halásznadrágot viselt. A rabló robogóval érkezett, és fegyverrel fenyegetőzött a takarékszövetkezetben, csakúgy, mint annak idején a Viszkis utódjának kikiáltott férfi.

“Ügyfelemet elvitték még helyszíni kihallgatásra is a Böszörményi útra. Bement a pénzintézménybe, de ott is váltig állította, hogy itt soha nem járt. A védencem eddig minden rablását beismerte, ezt az egyet azonban nem. Azt mondta, nem vállal be más helyett bűncselekményt. Ugyanis a debreceni rablónak is vezekelnie kell tet­téért” – mondta Lichy József ügyvéd.

A lap szerint Cs. Richárd nem tört össze a börtönben, reménykedik abban, hogy a bíróság értékelni fogja, hogy őszintén bevallotta és megbánta tetteit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rutinos rabló „ámokfutását” lényegében egy középkorú nő fékezte meg tavaly novemberben azzal, hogy letépte a maszkját. A bátor asszony abban a miskolci takarékszövetkezetben volt éppen, amelyet a férfi ki akart pakolni. A bátor ügyfél nem ijedt meg a fegyvertől sem, nekirontott a fekete ruhás alaknak. Dulakodni kezdtek, a támadó megütötte a nőt, és még a fegyverét is elsütötte. Végül sikerült eltűnnie a zsákmánnyal. Ám a nőnek sikerült letépnie a maszkot az arcáról, menekülés közben pedig a takarékszövetkezet kamerája „elkapta”. A rendőrség felhívást tett közzé a képpel együtt, még nyomravezetői díjat is felajánlottak, félmillió forintot.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik