Közélet

Beleköphettek a menekülteknek szánt pogácsába egy budapesti iskola diákjai

Nyomozás indult a Kürt Alapítványi Iskolában miután kiderült, hogy az rekordkísérletként sütött 5540 jótékonysági célra szánt pogácsába beleköptek, és valamilyen „gyanús folyadékot” is beletettek a tésztába.

Az Iványi Gábor-féle Oltalom Karitatív Egyesületnek juttatak el a pogácsákból 4500 darabot a budapesti Kürt Alapítványi Iskolából. A tésztájukba meg nem erősített beszámoló szerint beleköptek és“gyanús folyadékot” öntöttek – írja a 444.hu.

Az iskola hétfőn nyomozást indított az ügyben: órák maradtak el, és a köpködésben esetleg érintett diákokat, akik 50-60-an lehetnek, összehívták, és több órás beszélgetés keretében igyekeztek rávenni a tettest vagy tetteseket, hogy fedjék fel kilétüket. A beszélgetésen részt vett Molnár Lajos, az iskola pedagógia vezetője (igazgatója).

A 444.hu információi szerint a köpködők kilétének kiderítéséhez közelebb jutottak ugyan, de az elkövetők maguktól egyelőre nem jelentkeztek.

A pogácsák nagy részét, 4500 darabot az Iványi Gábor-féle Oltalom Karitatív Egyesületnek juttatták el, miután az eredeti címzett, a Migration Aid nem tudta garantálni, hogy az étel eljusson a menekültekhez.

Szóbeszéd szerint a tettről videófelvétel is készült, amely a Snapchatre került fel, de mostanra eltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik