A következő élő közvetítés része A horvátoknak építjük a kerítést, a szerbek felé nyitottunk

Menekültellenes incidensek Németországban

Vasárnapra virradó éjjel egy menedékkérők elhelyezésére előkészített épületben keletkezett kár, a hatóságok szerint gyújtogatás miatt. A Baden-Württemberg tartományi Wertheimben tűz ütött ki egy sportcsarnokban, amelyben éppen szerdán helyeztek el 330 ágyat menedékkérőknek. Az épület használhatatlanná vált a tűzben. A rendőrség betörésre utaló nyomokat rögzített.

Illegális bevándorlás - Németország

Vasárnapi lapjelentések szerint a szintén baden-württembergi Riedlingenben horogkereszteket mázoltak egy befogadóállomás falára, a brandenburgi Neuhardenbergben pedig felgyújtottak két autót, amelyek tulajdonosai egy menekülteket támogató civil szervezet tagjai. A szászországi Bischofswerdában szombat este erősen ittas emberek és erőszakosan fellépő emberek tüntettek egy befogadóállomás előtt. Az intézmény megnyitása ellen már csütörtök este is volt tüntetés, és akkor is történt rendbontás.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása szerint az idén augusztus végéig 335 alkalommal történt menedékkérőket befogadó intézmények ellen irányuló, szélsőjobboldali motivációjú bűncselekmény. Ez kétszer annyi, mint tavaly egész évben. A menekülthullám fölerősödésével az ilyen típusú bűncselekmények száma is gyorsan emelkedik, ezt jelzi, hogy a 335 bűncselekmény közül 131-et a július-augusztusi időszakban követtek el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik