Budapest, 2015. június 6.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Rules of Structures címmel elõadást tart a Brain Bar Budapest Fesztiválon a budapesti Akvárium Klubban 2015. június 6-án. A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közösen rendezett nemzetközi eseményén a technológiai fejlõdés társadalmi hatásairól vitáznak korunk legismertebb gondolkodói.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Közélet

Újabb milliárdokat költenek ingatlanra a jegybank alapítványai

24.hu
24.hu

2015. 09. 19. 20:50

Nem kevesebb, mint 7,2 milliárd forintból alapított céget négy, a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott alapítvány, hogy megvegyék és hasznosítsák a Vörösmarty téri Kasselik-házat – írja a HVG.hu. A Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt-t augusztus végén alapították.

A portál megkeresésére az alapítványok megerősítették, hogy meg kívánják vásárolni „az V. kerületben, a Deák Ferenc u. – Vörösmarty tér – Harmincad utca és a Bécsi utca által határolt területen lévő, műemléki védettséget élvező egykori Luxus Áruház négy, eladásra kínált albetétjét”. Az általuk létrehozott cég az ingatlan üzemeltetéséről, hasznosításáról és fejlesztéséről is gondoskodna a jövőben.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.