Közélet

Turistaházat avatott Orbán és kötélbarátja

Hiába érzi magát háborúban a kormány, a miniszterelnök szerint „a normális élet építéséről” sem lehet lemondani.

„Az országot meg kell védeni, és ebben nem lehet engedményt tenni, ugyanakkor a kormány a normális élet építéséről sem mondhat le” – mondta Orbán Viktor szombaton, a galyatetői turistaközpont átadásán. A normális élet egyik fontos elemének a természetjárás fejlesztését nevezte. Azt mondta: ezen a területen is most kell összeállítani a következő évek pénzügyi programjait, ezért a Magyar Természetjáró Szövetséget, a civil szervezeteket, az érintett önkormányzatokat, az erdészeteket és az egyházakat is arra biztatta, hogy rakják össze elképzeléseiket és tegyék le a kormány asztalára, hogy beilleszthessék a fejlesztési tervek közé.

Az átadáson természetesen ott volt Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, aki saját bevallása szerint – egy hegyi túra óta – „kötélbarátságban” van Orbán Viktorral, de befolyásos üzletember is, részesedése van a gázkereskedő MET-ben, az állami megrendelésekkel jól ellátott Market építőipari cégben és megvette azt a közterületi reklámcéget is, amely oszlopreklámokkal foglalkozott, amíg azt a kormány be nem tiltotta. Ezt követően rögtön napirendre került, hogy feloldják ennek a hirdetési formának a tilalmát. Az átadón azt mondta: „a mai nappal nem csak egy házat nyitunk meg, hanem, reményeink szerint egy új, a komplexum üzemeltetésére vonatkozó modellt is megmutatunk”. A program erdőgazdaságok és civil szervezetek együttműködésével valósult meg – közölte.

A turistacentrum felújítása és bővítése 460 millió forintba keürlt, ebből a pénzből 22 szálláshelyet alakítottak ki két- és négyágyas szobákban, illetve 32 „bakancsos turistát” tudnak elhelyezni az épületben. Emellett közösségi tereket, mosóhelyiséget, bisztrót, túrafelszereléseket árusító boltot, meditációs szobát alakítottak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik