A következő élő közvetítés része Horvát rendőröket fegyverzett le Magyarország

Rogán: Magyarország visszavág majd Horvátországnak a schengeni csatlakozáskor

Magyarország blokkolni fogja Horvátország schengeni övezethez való csatlakozását – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Horvátország európai uniós tagállamként be akar lépni a schengeni övezetbe, de ha felteszi a kezeit és azt mondja, hogy nem akarja megvédeni a határokat, akkor a magyar kormány azt fogja mondani, amikor a schengeni övezetről születik döntés, hogy erre Horvátország a jelenlegi kormányával és a jelenlegi vezetésével nincsen felkészülve.

Az Európai Unió vezetőivel szemben nekünk megértéssel és türelemmel kell viselkednünk, de minden alkalommal elmondjuk, hogy lényeges kérdésekről kell beszélni. Az uniós csúcson a magyar miniszterelnök fel fogja vetni, hogy előbb a határok megvédéséről gondoskodjunk. El fogja mondani, hogy Magyarország nem lesz gigantikus menekülttábor. Mi nem tudjuk elfogadni, hogy itt európai uniós pénzből egy óriási hotspot létesüljön. Ezeket a határokon kívül kell megalakítani.

Rogán jelezte, hogy Ausztria 48 órán belül az eredeti álláspontjához képest 180 fokos fordulatot hajtott végre. Azt mondták, hogy semmilyen körülmények között nem lesz határellenőrzés. Most már látszik, hogy mindenhol ellenőrzik a határokat.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik