Közélet

Lázár környezetében kiakadtak Rogán bejelentésén

Kedden este még nem volt lefutott történet, hogy Rogán Antal a miniszterelnök kabinetvezetője lesz. A miniszter akár le is mondhat emiatt.

Megütközéssel fogadták Lázár János környezetében, hogy Rogán Antal bejelentette, ő fogja vezetni Orbán Viktor miniszterelnöki kabinetjét – értesült az ATV.hu. A Fidesz történetében előzmény nélküli, hogy valaki maga jelentse be a kinevezését.

A portál forrása elmondta: szokatlan az is, hogy a Fidesz-frakció tagjai a sajtóból értesültek a frakcióvezető távozásáról. Azt egyelőre csak találgatják, hogy mit takar a Rogán által megjelölt „politikai kabinetfőnök” pozíció. Azt is hozzátette, hogy meglehetősen furcsa a bejelentés időzítése a déli határnál kialakult zavargások közepette, de valószínűleg arról van szó, hogy a frakcióvezető előre menekült. Az biztos, hogy kedden este még nem volt „lefutott történet” Rogán kinevezése.

Korábbi sajtóértesülések kilátásba helyezték, hogy ha Rogán megkapja a posztot, Lázár János akár le is mondhat. Azt még nem tudják, hogy mit lép a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik