Közélet

Deutschnak „a gyerekei előtt is magyarázkodnia kellett” a drogvád miatt

Szerdán folytatódott a Juhász Péter elleni pere. A tárgyaláson egy tanú elmondta: füves cigit szívott az akkor még fiatal és menő fideszes politikussal.

Szerdán folytatódott a Fővárosi Törvényszéken az a személyiségi jogi per, amit Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő indított Juhász Péter, az Együtt politikusa ellen, aki drogozással vádolta meg őt. Juhász arra reagált, hogy a Fidesz kezdeményezte az iskolások, politikusok és újságírók számára kötelezően bevezetendő drogtesztet, Deutsch pedig ennek kapcsán egy interjúban azt mondta, hogy ő soha semmilyen kábítószert nem próbált ki. A perben három ember vállalta, hogy személyesen tanúskodjon Deutsch ellen. Szerdán közülük egy jelent meg, egy másik külföldön él, a harmadik pedig akadályoztatva volt – írja az Index. Ők a következő tárgyaláson tanúskodhatnak.

Deutsch azt is kifogásolta, hogy Juhász olyan fotóval illusztrálta azt a Facebook-posztot, amiben drogozással vádolta, ami azt sugallja, hogy azon is kábítószer hatása alatt áll, pedig szerinte a reflektoroktól volt melege. Juhász vádjai miatt a gyerekei előtt is magyarázkodnia kellett – mondta a fideszes politikus.

Juhász azt mondta: azért posztolt Deutschról, mert felháborította, hogy a politikus a kötelező drogteszt bevezetése mellett azt állította, hogy ő soha nem drogozott. Ezt a kijelentést álszentnek tartja, ugyanis tucatszám hallott beszámolókat Deutsch drogos előéletéről, kokainfüggőségéről. Azt mondta: volt vezető konzervatív politikus, volt miniszter, olimpikon, rendőr és két drogdíler is megerősítette neki, hogy a fideszes EP-képviselő kábítószerezett. Szerinte azon a videón, amivel a Facebook-posztot illusztrálta, egy válaszolni képtelen, vigyorgó, rángó szájú, megítélése szerint a kokain és extasy fogyasztásának nyomát mutató ember látható. Az Együtt politikusa azt is mondta: ő maga nem látta Deutschot drogozni, de hitelesnek tartja azt a 11 embert, aki ezt mondta neki.

A tanú, aki adatai zárt kezelését kérte, elmondta: 1991-ben az Almássy téri Nincs Pardon szórakozóhelyen találkozott Deutsch Tamással, aki akkor fiatal fideszes képviselőként „menő, laza figura” volt. Az este egy pontján együtt elszívtak egy marihuánás cigarettát. Deutsch a tárgyalás végén arra emlékeztetett, hogy Juhász januárban tanúk sorát ígérte, de csak egyetlen hús-vér tanút sikerült állítania. Megismételte, hogy soha nem fogyasztott kábítószert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik