Közélet

MoMa: Orbán szükségállapot bevezetésére készül

Bokros-Lajos(7)(430x286)(2).jpg (Bokros Lajos)
Bokros-Lajos(7)(430x286)(2).jpg (Bokros Lajos)
„Figyelj honpolgár, hamarosan Te is » menekült« leszel!”

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) úgy véli: az Orbán-kormány nyilvánvalóan szükségállapot bevezetésére készül.

Mivel az ország egyre rosszabbul teljesít, a kormánynak szüksége van a rendkívüli helyzetre annak érdekében, hogy igazolni lehessen a durva és kegyetlen intézkedéseket. Mindenki ellen.

A MoMa közleménye szerint a kormány alkotmányellenesen, az Alaptörvény módosítása nélkül, rugalmasan értelmezhető válsághelyzet kihirdetésére hatalmazta fel saját magát, amit akár belpolitikai célra is felhasználhat!

Napjaink egyik legsúlyosabb emberi tragédiája zajlik a szemünk előtt: ártatlan személyek – közöttük nők, gyermekek és öregek – menekülnek a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika háború sújtotta, vagy belső elnyomás alatt szenvedő térségeiből. Nyugat-Európa mágnesként vonzza az elkeseredett, reményvesztett, családjuk életét féltő menekülteket. A menekülők szenvedésein enyhíteni mindannyiunk alapvető erkölcsi kötelessége.

A Bokros Lajos vezette párt szerint a magyar kormány képtelen megfelelni az emberi tisztesség legalapvetőbb követelményeinek. Szégyenletes, embertelen a bánásmódja a menekültekkel és a rendvédelmi szervezetek tagjaival is. Újra és újra azt hazudja, teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, miközben a minimális ellátást csak az önkéntesek tömege biztosította!

A kormány kérésére az Országgyűlés olyan jogszabályokat alkotott, amelyekben a gumifogalmak önkényes intézkedések sorozatát teszik lehetővé. Az embertelen bánásmód és az emberhez nem méltó körülmények ellen tiltakozók cselekedeteire bármikor rásütheti a „zavargás” kifejezést, miközben a menekültek számára az együttműködés semmilyen feltételét nem biztosította.

Az Orbán-kormány – felhasználva a menekültek ügyét – tudatosan rombolja az ország kapcsolatait saját szövetségi rendszerünkön, az Európai Unión belül. A nemzeti érdekek semmibevételével harcol ellenük, ahelyett, hogy velük együtt dolgozna az egész uniót érintő helyzet megoldásán! A MoMa arra kér minden becsületes, jóérzésű magyart, hogy továbbra is tegyen meg mindent azért, hogy a kormány által Magyarország becsületén ejtett szégyenfolt minél halványabb legyen. “A jövőnkért harcolunk, saját tisztességünkért küzdünk!” – írja a MoMa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik