Közélet

A per: Dopeman kontra Fidesz-tag tanúk

Dopeman (Dopeman)
Dopeman (Dopeman)
A rapper bíróság elé állt a kormányfő szoborfejének elrúgása miatt.

Dopeman felkészült a tárgyalásra. „Ha már komcsi, legyen vörös a javából…” – írta közösségi oldalára vörös ingére utalva. A rappert garázdasággal vádolják, amiért 2013-ban egy tüntetésen belerúgott az Orbán Viktorról készült hungarocellszobor fejébe. A Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalásán annyi volt a tanú, hogy vélhetően mégsem hoznak ítéletet. Volt olyan feljelentő, aki nem értette, miért rabolja idejét a bíróság a meghallgatásával.

Dopeman a Borsnak a tárgyalás szünetében azt mondta, az eleje még fárasztó volt, de egyre szórakoztatóbb kezdett lenni. A tanúk rugdosásról beszéltek, szerintük a rapper kétszer-háromszor is az Orbán-fejbe rúgott, „pedig a felvételek alapján csak a lepattanót passzolta el.” Két tanúként meghallgatott nyugdíjas hölgyről kiderült, évek óta a Fidesz tagjai. Ráadásul mindketten szinte szó szerint megegyező formájú és szövegű feljelentést tettek, ugyanazon a napon, 2013. október 8-án. Egyikük azt állította: a rendőrségen diktálta a szöveget, a másik azt, maga pötyögte le otthon. Állításuk szerint nem is ismerik egymást.

Dopeman korábban azt mondta, veszélyes az Orbán-rezsim számára. az ügyészség vádemeléséről úgy vélte, amit tett, csak véleménynyilvánítás. Az ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtotta be a vádiratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik