Közélet

Hegyeshalomnál nem engedték át az osztrákok az autókat

Az osztrákok nem engedik át az M1-esen az autókat Hegyeshalomnál, előttük lezárták a határt, visszafordítják őket. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az autópálya 165-ös kilométerénél a Hegyeshalom felé közlekedőket az M15-ös autóútra tereli a rendőrség.

Az osztrák autópálya-kezelő szerint hétfő reggel a burgenlandi rendőrség ismét lezárta a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt Bécstől Budapest felé, és közlésük szerint a másik irányban sem járható a sztráda, a várhatóan nagy menekültáradat miatt.

Korábban megírtuk, Ausztria visszaállíthatja a határellenőrzést, a külügyminiszter szerint Ausztria “az utolsó vonzó ország” a menekültek számára Németország előtt. A menekültek azonban Hegyeshalom mellett egy másik határátkelőt is találtak már, Szentgotthárdon keresztül is egyre többen próbálnak átjutni Ausztriába Magyarország felől.

Zárva a nickelsdorfi határ is

Hétfőn reggel a burgenlandi rendőrség ismét lezárta a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt Bécstől Budapest felé, és közlésük szerint a másik irányban sem járható a sztráda, a várhatóan nagy menekültáradat miatt.

Az osztrák autópálya-üzemeltető (Asfinag) egyelőre arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy meddig tart az útzár. Azt tanácsolták, hogy a Magyarország irányába tartók az A6-os autópályán Köpcsény (Kittsee) vagy Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) fele kerüljenek. A társaság arra kéri az erre autózókat, hogy már a határ közelében figyeljenek az utakon gyalogosan közlekedő emberekre.

Frissítés

Tíz órától ismét szabad az átjárás a miklóshalmai (Nickelsdorf) határátkelőnél, az osztrák autópálya-üzemeltető (Asfinag) feloldotta az A4-es autópálya lezárását, és már az autóforgalom is elindult a hegyeshalmi határátkelőnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik