Közélet

Harrach szerint Európára Európa is veszélyes, no meg a menekültek

A párhuzamos társadalmak kialakulásának veszélyéről beszélt az m1 hétfő reggeli műsorában a KDNP frakcióvezetője, hangsúlyozva, hogy megbukott a bevándorlók teljesen integráló multikulturális társadalom liberális álma.

Ez a nagy tömeg együtt már egy olyanfajta veszélyt jelent, ami az egymás melletti, párhuzamos társadalmat jeleníti meg, ez pedig a kontinensnek, az európai országoknak a szétzilálásához vezet – fogalmazott Harrach Péter, kiemelve, hogy együtt kell kezelni a humanitárius segítségnyújtást és a nemzeti önvédelmet.

Mindenkinek természetes igénye, hogy a szülőföldjén élhessen, de a menekülteket kibocsátó országokban “olyan állapotok vannak, amiket nehezen viselnek el az emberek”. Ezért kell az azonos kultúrkörben, a konfliktuszónához közeli országokban működő menekülttáborok működését segíteni – jegyezte meg Harrach Péter.

A kereszténydemokrata politikus szerint Európát nemcsak a menekültek veszélyeztetik, hanem azok is, “akik már régen feladták az európai identitást, az európai gyökereket elvágták”. Szavai szerint az ügyben a nemzeti összefogás komoly akadálya “a szélsőbaloldali gyűlöletkeltés, ami gyakorlatilag a menekültügyet kihasználja a kormánygyűlölet hangoztatására”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik