Közélet

Együtt: fel kell mérni az Illatos úti szennyezés hatásait

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint a hatóságoknak teljes, a Ferencvárost, Kispestet és Pesterzsébetet is érintő felmérés során kell tisztázniuk, hogy milyen károkat okozott a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről kijutott a szennyezés, mondta, budapesti sajtótájékoztatóján a párt kilencedik kerületi önkormányzati képviselője.

Baranyi Krisztina közölte: fel kell mérni, hogy milyen szennyező anyagokról van szó, azok milyen mennyiségben találhatóak meg a lakott területeken, majd azonnal meg kell kezdeni a kármentesítést. A IX. kerületben már végeztek ilyen méréseket, de ezek eredményét “a polgármester úr titkolni szeretné” – mondta a politikus, aki önkormányzati képviselőként beletekinthetett a szakértői anyagba, és közölte, az több esetben is magas határérték-túllépéseket mutat.

Kiemelte, hogy a kispesti önkormányzat is elvégeztetett egy felmérést az ügyben, amelynek során a Wekerle-telep kútjaiból vetettek mintát, majd közleményben kérték a lakosságot, hogy ne locsoljanak a felszín alatti vizekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik