Közélet

Bayer szerint milliók állnak Orbán mögött

Szerinte Hitler-bajuszt lehetne rajzolni 450 millió uniós polgár orra alá.

Az állami hírtévé vendégnek hívta a Magyar Hírlap publicistáját, aki a reggeli műsorban gyávaságnak nevezte, hogy a Magyar Narancs szerint nem is Hitler-bajusza volt Orbán Viktornak a címlapjukon. Szerinte a hetilap hiába próbálja utólag elhitetni, hogy nem is erre gondolt.

Ez pont azt jelenti, amit.

Bayer aljasnak nevezte Komlósi Gábornak, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökének kijelentését, amely a címlapra úgy reagált, hogy „a példányszám az igaz Isten, a sajtószabadság meg az ő prófétája”. Ha igaz lenne, akkor „a cél szentesíti az eszközt, és akkor bármit meg lehet tenni” a példányszám növeléséért – mondta Bayer, aki szerint egyébként van példa.

Mint mondta: ha a bulvármédia lesz a zsinórmérték, akkor „vége van a tisztességes újságírásnak”.
A Fidesz-alapító publicista szerint Orbán Viktor összehasonlítása Adolf Hitlerrel sérti a holokauszt emlékét is, mert ha Orbán Viktor náci, amiért kerítést épít, akkor a nácik bűne sem extra dolog. Az a szörnyű, hogy ezt nem gondolják végig, azt hiszik, ez egy remek poén – tette hozzá. Bayer szerint ráadásul nyugodtan lehetne Hitler-bajuszt rajzolni a kvótarendszert ellenző nyolc-tíz ország vezetőjének és 400-450 millió uniós polgár orra alá is.

A Magyar Hírlap publicistája – akit vasárnap „magyar íróóriásként” konferálták fel – a Magyar Narancs elleni vasárnapi tüntetésen a józanság megőrzéséről beszélt, majd legazemberezte az osztrák kancellárt és a francia külügyminisztert. Bayer Zsolt már akkor azt mondta, hogy Európa „őslakosainak” többsége nem akar több bevándorlót, végül idézte Gandalfot – aki már Orbánt is megelőzte – A Gyűrűk Urából végül újabb békemenetet jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik