Hegyeshalom, 2015. szeptember 10.
A Bécs és Budapest vonalon átmenetileg szüneteltetett vasúti közlekedés miatt a hegyeshalmi vasútállomásról gyalog elinduló menekültek haladnak a határ felé 2015. szeptember 10-én. Túlterheltsége miatt átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat Bécs és Budapest között az osztrák vasúttársaság (ÖBB). Az Ausztriába érkezõ migránsokat különbuszokkal és különvonatokkal folyamatosan szállítják tovább az osztrák-magyar határról Bécsbe.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Közélet

A honvédség szerint terroristák is érkeznek a bevándorlókkal

24.hu
24.hu

2015. 09. 14. 07:07

Besenyő János ezredes az egyik szerzője annak a kötetnek, amely az afrikai terrorista- és szakadár szervezetekről jelent meg. A könyvben szereplő tanulmányok összefoglalják a Muzulmán Testvériség, a marokkói Iszlám Harcoló Csoport, az algériai Al-Kaida in Maghreb, a mali Anszer Dine, a nigériai Boko Haram, a közép-afrikai Szeleka vagy a szomáliai As-Sabaab afrikai szervezetek megalakulását, eszmerendszerüket és eddigi terrorcselekményeiket.

A tanulmányok szerint Afrikából sokan a terroristák és a polgárháborúk elől menekülnek el, míg Egyiptomból, illetve a Közel-Keletről az arab keresztények menekülnek az Iszlám Állam (IÁ) és más radikális iszlamista csoportok kegyetlenkedései miatt. A népvándorlásnak ugyanakkor gazdasági okai is vannak: például az elsivatagosodás és a termőföldek eltűnése.

A tanulmány szerint Németországban befogadtak olyan migránsokat is, akiket Afrikában, például Marokkóban, Líbiában már halálra ítéltek terrorizmusért. Komolyan kell venni és foglalkozni kell az IÁ-nak azzal a fenyegetésével, hogy terroristákat küldenek Európába, hiszen az egyik fő migrációs útvonal Magyarországon vezet keresztül – hangsúlyozta a honvéd vezérkar tudományos kutatóhelyének vezetője. (Magyar Idők / MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.