Közélet

Kéretlen SMS-ekben hívják tüntetni az embereket “a balliberális gyűlöletkeltés ellen”

A CÖF a Magyar Narancs szerkesztősége elé szervez tüntetést, a lap "Hitler-bajuszos Orbán" címlapja miatt. Egyben közlik: a kulturált „civilitika” azt követeli, hogy a polgárok egymás véleményét tiszteletben tartsák.

A Magyar Narancs legutóbbi címlapjával megsértette a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait, ezért tüntetést szervezünk a lap szerkesztősége elé – mondta el a Magyar Időknek Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány elnöke. A tüntetés vasárnap, délután öt órakor tartják a Páva utcában.

A tüntetésről azonban nem csak a Magyar Időkben megjelent cikkből lehet tudni. Egyik kollégánk ismerőse tegnap és ma is egy 20-as telefonszámról kapott egy-egy SMS-t, amiben arra bíztatták, hogy menjen el a Magyar Narancsnál tartott tüntetésre. Amit a szöveg szerint “a balliberális gyűlöletkeltés ellen” tartanak, mert “elég volt a balliberális uszításból”. És az a csábító információt is hozzátették, hogy a tüntetésen fel fog szólalni Bayer Zsolt, aki ugyebár köztudottan a uszítás és a gyűlöletkeltés nagy ellenzője. A számot, amiről az SMS-esek érkezek nem lehetett visszahívni, mert folyamatosan foglaltat jelzett.

Ezekkel a kéretlen SMS-ekkel hívják a CÖF tüntetésére az embereket, egy 20-as számról
Ezekkel a kéretlen SMS-ekkel hívják a CÖF tüntetésére az embereket, egy 20-as számról

Csiszmadia László egyébként a Magyar Időknek még azt is elmondta, hogy “a kulturált civilitika azt követeli, hogy a polgárok egymás véleményét tiszteletben tartsák“, hozzátéve, hogy “mi eddig is eszerint cselekedtünk, a békemenet soha nem megy ki saját polgárai ellen.” Ezt azután mondta, hogy kijelentette: nem tart attól, hogy a tüntetőik és a kora délutáni, Együtt és DK által szervezett rendezvények résztvevői között konfliktus alakul ki.

Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő pedig közölte, hogy “vizsgálják a jogi lehetőségeket az ügyben”, mert szerintük a “sérti a politikusnak a becsület védelméhez fűződő jogát”, ha “náci, nyilas eszmékkel hozzák indokolatlan összefüggésbe”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik