Demján Sándor (Array)
Közélet

Demján egymillió eurót ad a menekült gyerekeknek

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 09. 11. 12:48

Csatlakozásra hív minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló embert, vállalkozót és intézményt.

Az EU 4 millió eurós támogatásának egynegyedét, 1 millió eurót (több mint háromszáztizenöt millió forintot) kínál fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására. A Demján-csoport döntését a Demján Alapítvány közölte az MTI-vel, jelezve, hogy a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása.

Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen mielőbb kialakítják a menekülthelyzet kezelésének leghumánusabb gyakorlatát. A pénzt a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására szánják, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.

Demján Sándor közleményében azt írja:

Nem feladatom a politikai döntéshozatalban való részvétel, vagy annak bármilyen irányú befolyásolása, azonban mind magánemberként, mind a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökeként  egyaránt  kötelességemnek érzem, hogy segítsünk az arra rászorulóknak, elsősorban  a saját magukról önállóan gondoskodni képtelen, hazánkban és határainkon tartózkodó menekült gyermekeknek.

Demján felhívással fordul minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló emberhez, céghez és intézményhez, hogy  csatlakozzanak ahhoz a pénzügyi alaphoz, amit alapítványa hozott létre. A pénz konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány, az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Barcelona, 2017. augusztus 17.
A terrortámadásban használt furgon közelében rendõrök Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután a fehér furgon a járdára hajtott és járókelõket gázolt el a katalán fõváros Las Ramblas negyedében. Legalább tizenkét ember életét vesztette, mintegy nyolcvanan megsebesültek. (MTI/AP/Manu Fernandez)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.