Közélet

Menekülttábor a rendészeti szakközépiskolában

Körmenden 700 menekültet helyeznének el 16-18 sátorba az iskola területének hátsó részén. A polgármester nem tudott róla.

Nem hivatalos információkból a Nyugat.hu értesült arról, hogy a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén egy 700 fős menekülttábort kezdtek el építeni. A polgármester a helyi hírportálnak mondta, bízik abban, hogy a tábor megfelelő, ellenőrzött körülmények között működik majd, megfelelő személyzettel és háttérrel. Bebes Istvánt a táborról hivatalosan tájékoztatták, bár elvárta volna még akkor is, ha az iskola a Belügyminisztériumhoz tartozik.

A polgármester bízik abban, hogy a városlakók életét a tábor nem fogja zavarni, ugyanakkor tart attól, hogy ha a táborlakók megindulnak a határ felé, akkor a 8- as főút átmenő szakaszán megbénítják a várost. Ő alapvetően nem tart a menekültektől, hiszen köztük sok a diplomás és a középosztályhoz tartozó. A Nyugat.hu kereste a rendészeti szakközépiskolát, ahonnan a Országos Rendőr-főkapitánysághoz irányították, ahonnan még nem válaszoltak.

A Jobbik máris jelezte, hogy nem akar bevándorlókat Körmenden, határozottan tiltakozik az ellen, hogy akár csak egy napig is bevándorlók tartózkodjanak a városban. Felszólította a városvezetést, hogy nyilatkozzon: érkeznek-e, és ha igen, mikor és mekkora létszámban bevándorlók a városba. A Jobbik követeli a lakosság részletes tájékoztatását!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik