Közélet

Kétezren várakoznak a Keleti pályaudvar előtt

Egyelőre csak Hegyeshalomig utazhatnak a Keleti pályaudvarról a menekültek, akik egy kordon mellett sorba állva jutnak be a vonatokhoz.

A rendőrök sorba állították az embereket egy kordon mellett, úgy engedték felszállni őket a nyugat felé tartó vonatokra – derül ki az MTI tudósításából. A hangosbeszélő délután tudatta, hogy a vonatok csak Hegyeshalomig közlekednek, a nemzetközi jegyeket visszaválthatják az utasok.

A nemzetközi jegyek visszaválthatóak

A tolmácsok közölték a várakozókkal: mindenki fel fog tudni szállni a vonatokra. A menedékkérők tudták, hogy csak Hegyeshalomig utazhatnak.

Az osztrák vasúttársaság kora délután jelezte: túlterheltség miatt átmenetileg nem indít vonatokat Bécs és Budapest között.

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője a rendőrség és a bevándorlási hivatal csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján még azt közölte, hogy mintegy kétezer illegális bevándorló várakozik a Keleti pályaudvarnál.

A menekültek gyalog mennek át Hegyeshalomtól

Rendőri kíséret mellett a határt mintegy húsz perc alatt érik el a menekültek, akik ezután Miklóshalmára (Nickelsdorf) gyalogolnak, ahonnan buszok viszik őket tovább Bécsbe.

Az elmúlt napokban is indult már útnak gyalog több száz migráns a hegyeshalmi vasútállomásról a határ felé, miután csak a településig közlekedő vonattal utaztak és nem fértek fel vagy nem akarták megvárni a Hegyeshalomból Bécs felé közlekedő járatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik