Közélet

Simicskó egyedül szavazott az EU ellen

A „kevés tisztességes politikus egyikének” tartja magát szerényen Simicskó István, akit Orbán Viktor honvédelmi miniszternek jelölt ki a távozó Hende Csaba helyére.

Az Index portréjából ugyanakkor kiderül: meglehetősen trehány a vagyonnyilatkozatait illetően. Több lakásának évente változott az alapterülete, olyan ingatlana is volt, aminek évente változott a vételi dátuma, és olyanok is, amelyek visszaellenőrizhetetlenül tűntek el a bevallásaiból. Akadt olyan ingatlan, ami felbukkant egy-egy évre, majd azt mondta róluk, hogy azok nem is az ő, hanem a szülei tulajdonában vannak. Az újságírókat személyesen hívogatta ingerülten, személyeskedve, amikor ezekről írtak.

A tavalyi választásokon Simicskó újbudai általános iskolákat járva kampányolt, a gyerekeknek narancssárga tornazsákokat osztogatott, amibe csokit rejtett – derül ki az összeállításból, de arra is emlékeztetnek, hogy ő volt az egyetlen képviselő 2003-ban, aki arra szavazott, hogy ne lépjünk be az Európai Unióba. A politikus, aki a KDNP-ben kezdte pályafutását, több cikluson át próbálkozott valamilyen önkéntes félkatonai szervezet megteremtésével, utoljára 2007-ben vetette fel egy „Honi Gárda” létrehozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik