Közélet

Önkéntes kerítésépítő regimentet toboroz a CÖF

Amivel korábban sokan csak viccelődtek, valósággá vált: a korábban Békemeneteket szervező CÖF a kerítésépítésben való részvételhez toborozza a kormánypárt híveit. A Fidesz civiljeinek vezetője, Csizmadia László az Indexnek elismerte, hogy toboroznak, egyelőre azt szeretnék látni, hányan csatlakoznának, de majd egyeztetnek a rendőrökkel és a honvédséggel is.

Az önkéntesek szállítására és étkeztetésére pénzügyi adományokat is várnak, aki utal nekik, annak a „regiment” szót kell beírni a közleménybe.

Országunk és egyben Európa zöldhatárának megvédése, figyelemmel keresztyén kultúránkra is, erkölcsi és hazafias kötelességünk

– közölte a CÖF.

A toborzásra valószínűleg azért került sor, mert Orbán Viktor felsült a kerítésre vonatkozó ígéretével – még Tusnádfürdőn mondta azt, hogy augusztus 31-re kész lesz a határzár, minden más időpont érvénytelen. Ehhez képest még csak a csípőfogóval is könnyedén elvágható GYODA áll, a vasúti sínek mentén pedig akadálytalanul jöhetnek át a menekültek, mindez a honvédelmi miniszter fejébe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik