Közélet

Komoly összeget adományoz a menekülteknek a Real Madrid

A Királyi Gárda vezetősége úgy döntött, segítő jobbot nyújt a bevándorlóknak.

A madridi együttes szombaton hivatalos honlapján egy közleményben jelezte, egymillió eurót ajánl fel a Spanyolországba érkező menekülteknek a kialakult válság miatt.

Az elmúlt hónapokban emberek millió indultak el Európába a háború sújtotta országokból, ahol az Iszlám Állam tevékenysége is jelentős mértékű. A helyzet helyreállításában sokat segíthetnek a befolyással és pénzügyi háttérrel rendelkező top klubok.

A német focirajongók múlt héten molinókon üzentek a bevándorlóknak, mondván szeretettel fogadják őket. Később a Bayern München is kapcsolódott az akcióhoz, szombaton pedig a Real Madrid is állást foglalt az ügyben.

“Klubunk elkötelezett a jótékonykodáshoz, ezért azt a határozatot hozta, hogy segít a férfiakon, nőkön és gyerekeken, akik arra kényszerültek, hogy elmeneküljenek hazájukból az életük védelme édekében.”

Mint írják, Florentino Pérez klubelnök pénteken telefonon beszélt Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel a menekültkérdésről. Egyeztettek a szükséges intézkedésekről, Pérez pedig jelezte, a fővárosi csapat pénzzel szeretne segíteni az embereken.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid világklasszis csütörtökön hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy fotót a portugál válogatottról, amint a menekültek egészségéért fohászkodnak az egyik tréningen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik