Közélet

Több száz menekült gyalogol ismét a Hegyalja úton és az M1-esen

Szombaton 13 órakor már a Hegyalja úton gyalogolt több száz illegális bevándorló, akik szombaton délben indultak útnak a Keleti pályaudvartól nyugat felé. Az M1-esen és az 1-es főúton is sétálnak Ausztria felé.

A bicskei befogadó állomásról 250-en indultak el szombat délelőtt, az M1-es autópálya leállósávjában bandukolnak a határ felé. Nem csak férfiak, nők és gyerekek is vannak a menetben. A közlekedést nem állították le, az emberek az autók mellett haladnak. Kérdésre elmondták, Németországba szeretnének eljutni, de a rövid távú céljuk Ausztria fővárosa, Bécs.

Elérte az 1-es főutat szombaton 14 órakor menekültek több mint kétszáz fős csoportja, amelyik reggel gyalog indult Bécs felé a bicskei befogadó állomásról – közölte a helyszínről az MTI tudósítója. A bevándorlók több mint húsz kilométeres gyaloglás után az 1-es főút menetirány szerinti bal oldalán haladnak rendőri biztosítás mellett, a forgalmat nem zárták le. A menet hamarosan Tatabánya Felsőgalla városrészéhez ér. A migránsok korábban alsóbbrendű útvonalakon haladtak.

A Migration Aid nevű szervezet képviselői azt közölték az MTI tudósítójával, hogy ötven autóból álló konvojt szerveznek az emberek határhoz szállítására. Az MTI tudósítójánál ezzel egy időben több magyar rendszámú gépkocsi sofőrje is érdeklődött a menetről.

Tíz rendőrautó érkezett a helyszínre, hogy biztosítsák a menekültek útját.

A Hegyalja úton az MTI tudósítója azt látta, hogy az emberek a járdán mennek, a közlekedést nem akadályozzák. A menet elejénél az úttesten motoros rendőrök haladnak. A sor elején tizenéves fiatalok gyalogolnak, és sok a kisgyerekes család is. Több család kisebb csoportokban, kissé lemaradva követi a menetet.

20150905_115308
Forrás: 24.hu

Az 1-es főúton is menekültek sétálnak Ausztria felé, körülbelül 20-30-an – jelentette a 24.hu tudósítója. A bicskei lehajtónál rengeteg a rendőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik