Közélet

Valaki mintha lőtt volna a Deák téren, még az is lehet, hogy a 120 ott felvonuló ultra volt az

Az éjjel több lövést, vagy annak hangzó durranást lehetett hallani a Deák térről. Az Indexnek van erről pár remek videója, például ez:

A térről a lap szerint a bulizók és mindenki más is azonnal menekülni kezdett, az Akvárium és az Erzsébet tér teljesen kiürült.

“Először azt hittük, hogy valaki pezsgőt bontott, aztán berohantak ilyen fekete dzsekis emberek, úgy hangzott, hogy további lövések dördültek, és kitört pánik, mindenki futott amerre bírt, én még ilyet nem láttam” – mondta az Indexnek egy helyszínen lévő tudósítója.

„Kiürült az egész Deák tér és az Akvárium, azóta is lövésszerű durranásokat lehetett hallani.  Három irányból láttunk rendőröket szaladni, de ők is állandóan hátra néztek, bevárták egymást, és nem tudták elmondani, hogy merre biztonságos menekülni”.

Az történhetett, hogy a téren összefutottak a magyar szurkolók a románokkal – este magyar-román meccs lesz – összevesztek, majd eldördült pár lövés, valószínűleg gázpisztolyból.

Szinte biztos, hogy a magyar ultrák balhéztak, mert azt kiabálták hangosan, hogy Ria-Ria-Hungária, amit a román szurkolók ritkán tesznek.

Az Ultras Tifo Facebook-oldala írt arról még korábban, hogy ultrák vonulnak a városban, és körübelül éjfélre érnek majd a Deák térre.

A szurkolók megtámadták a rendőröket is, a Madách téren nekirohantak a rendőrsorfalnak, de a helyszíni beszámolók szerint a rendőrautóknak is nekimentek. A tér Andrássy út felőli sarkán egy összetört rendőrautó feküdt, az utat törött üveg borította. Helyenként megbilincselt kopaszok ültek.

A rendőrség ezután elég szigorúan ellenőrzött, a BAH csomópontnál fegyveren tartott kézzel nyitották ki a csomagtartókat, a Jókai térnél pedig pedig sűrűn felállított ellenőrzőpontoknál igazoltattak mindenkit. A gazdagréti lehajtónál egy E osztályos Mercedesből pakoltak ki megbilincselve embereket.

A rendőrség szerint mostanra helyreállt a rend. Ezt a közleményt adták ki >>

“A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. szeptember 4-én 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték. Tizenhat főt fogtak el és állítottak elő garázdaság bűntett elkövetése miatt és további egy személyt, aki egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Helyreállt a rend.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik